Klik hier om direct naar de wegwijzer Palliatieve Zorg Zeeland te gaan.

Netwerk Hersenletsel Zeeland

Het netwerk Hersenletsel Zeeland stimuleert samenwerking en kennisontwikkeling tussen, door en met Zeeuwse zorgaanbieders en mensen met hersenletsel en hun mantelzorgers. De klantreis van mensen met hersenletsel en hun naasten staat daarbij centraal.

Het doel van het netwerk Hersenletsel Zeeland is om mensen met hersenletsel optimaal deel te laten nemen aan de maatschappij. Mensen met hersenletsel en hun naasten moeten kunnen rekenen op passende zorg en begeleiding zolang dit nodig is. 

Breinlijn

Het hersenletselnetwerk Zeeland is aangesloten bij Breinlijn, het gratis landelijk loket waar je terecht kan als professional, cliënt of naaste met al je vragen over hersenletsel. Een hersenletseldeskundige in de regio verwijst je naar passende zorg of ondersteuning. De hersenletseldeskundigen voor Zeeland zijn Lenneke Clement en Nicole Schellekens.

Welke vragen kun je stellen aan de hersenletseldeskundigen?
Denk aan vragen over arbeid, wonen, WMO, sport & vrije tijd, wetgeving, dagbesteding, mantelzorgondersteuning, communicatie, nazorg, lotgenotencontact, hersenletsel bij kinderen, psychiatrie en verslaving. Heb je een ander soort vraag, neem ook dan gerust contact op!

De vaste medewerkers van Breinlijn kunnen bij complexe vragen terugvallen op een team van gespecialiseerde deskundigen. Daar zitten een kinderrevalidatiearts en een arbeidsdeskundige in, maar bijvoorbeeld ook een WMO- klantmanager en een neuropsycholoog. Voor meer informatie klik  hier

Zorgaanbod: Wegwijzer Hersenletsel

De website Wegwijzer Hersenletsel geeft een compleet overzicht van alles wat jouw cliënt kan helpen om op jouw manier te leven met hersenletsel.

Zo vind je hier apps – boeken – cursussen – bijeenkomsten – behandelingen – dagbesteding. Als professional kun je hier je eigen aanbod en organisatiegegevens op plaatsen (gebruik hiervoor de knop “aanbod plaatsen”).

Zorgstandaard traumatisch hersenletsel voor volwassenen

Klik op hier om de Zorgstandaard traumatisch hersenletsel voor volwassenen te downloaden.
Momenteel wordt gewerkt aan de herziening van deze zorgstandaard en bruikbare tools voor implementatie.
Lees meer over de herziening.

Interessante links

Hersenstichting

Je hebt maar één stel hersenen. Ze bepalen wie je bent en wat je kunt. Zonder dat je erbij stilstaat, heb je ze nodig bij alles wat je doet, denkt en voelt. Je moet er niet aan denken dat er iets met je hersenen gebeurt…  

Maar gezonde hersenen zijn niet vanzelfsprekend. Al meer dan 4 miljoen Nederlanders hebben een hersenaandoening. Van dementie, de ziekte van Parkinson, een beroerte, depressie en migraine tot hersenletsel na een ongeluk. Dat zet je leven en dat van naasten compleet op z’n kop. Fysiek, mentaal en sociaal.  

In veel gevallen bestaat er nog geen behandeling die zo’n aandoening kan stoppen of vertragen. Leren omgaan met de gevolgen is dan vaak de enige optie.  

Hartstichting

Wat zijn de symptomen van een beroerte? Ongeveer 9 op de 10 mensen vertoont minstens één van de onderstaande symptomen bij een beroerte:

  • Scheve mond: de mondhoek hangt plotseling naar beneden.
  • Verwarde spraak: iemand praat ineens verward of kan de woorden moeilijk uitspreken.
  • Lamme arm: plotseling ontstaat er krachtsverlies of verlamming van een arm.

Herken je deze signalen? Bel dan direct 112!

Informatie voor naasten van mensen met hersenletsel

Als een naaste hersenletsel heeft opgelopen, staat je wereld even stil. Tegelijkertijd moeten er 101 dingen geregeld worden. En gaat het dagelijks leven ‘gewoon’ door. We helpen je graag op weg. Want zorgen voor een naaste hoef je niet alleen te doen.

Vilans

Vilans is de kennisorganisatie voor zorg en ondersteuning. We combineren ervaringen met kennis uit onderzoek, en maken daar praktische kennisproducten van die je meteen kunt gebruiken. Zo maakt onze nieuwe kennis de zorg nog beter, en kunnen mensen die zorg en ondersteuning nodig hebben leven zoals zij dat willen.

Werken met hersenletsel

Op deze website vind je middels ‘Vraag & Antwoord’ informatie over
hersenletsel, re-integratie, jobcoaching, rechten en plichten en andere relevante tips en informatie.

De website is bedoeld als wegwijzer voor werkzoekenden en werknemers met hersenletsel,
werkgevers en alle overige professionals (zoals bedrijfsartsen, re-integratiebegeleiders, arbeidsdeskundigen & -coaches).

Kortom: dé plek voor al je vragen over werken en hersenletsel!

Hersenletsel uitleg

Meer dan 750 pagina’s over oorzaken, ziektebeelden en zichtbare & niet zichtbare gevolgen van hersenletsel.

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief

Vier keer per jaar verschijnt onze nieuwsbrief. Hierin leest u onder andere over de ontwikkelingen binnen onze organisatie en over mooie initiatieven of projecten. Dit is wat u van onze nieuwsbrieven kunt verwachten >

* indicates required

Intuit Mailchimp